Ett spännande och unikt land i Centralasien

Alla resor utomlands behöver inte vara till soliga semesterparadis eller stora shoppingcentrum, det kan även vara till lite udda länder som inte alltför många annars reser till. Perfekt för dig som gillar mer udda kultur, alternativ natur och kanske en och annan historisk anekdot i ditt resande är då landet Kazakhstan. Kazakhstan är ett land som ligger i centrala Asien och är det överlägset största landet där och i sin tur faktiskt det nionde största landet i världen.

Man får tyvärr inte lära sig alltför mycket om Kazakhstan i varken media eller i någon form av skola, och det kan vara en bidragande anledning till varför man heller inte reser dit, men för den som till exempel tågluffar eller bara vill besöka många länder så är Kazakhstan en definitivt bra plats att besöka. På ett vis så är Kazakhstan ett land precis som alla andra, men det är så otroligt stort vilket bjuder resenärer till enorma kontraster i både städer och natur.

För den som är vidare intresserad…

…så är Kazakhstan uppdelat i ett antal regioner. Först och främst så har vi Almaty-provinsen som är Kazakhstans före detta huvudstad och numera hemmet för en mängd med historisk och kulturell historia. Vidare så finns det två stycken mycket kontrasterande regioner, nämligen Kazakhstans stora öken som är en del av den mycket kända silkesvägen. Den andra regionen i denna kontrast är Altai som är ett stort alpint område med otroligt vackra berg och naturutsikter.

Om du vill veta mer om Kazakhstan eller hur du bör spendera din resa där så kan du ta kontakt med Kazakhstan ambassad som finns i Stockholm. Innan avresa så kan ambassaden även vara värda att kontakta i och med att det kan finnas speciella regler eller lagar som man måste adresseras vid innan avresa, men allt det löser sig med tiden för den vane resenären!

Om publicisten


Kommentera