Kablage & kablar – Svensktillverkat eller inte?

Kablage & kablar – Svensktillverkat eller inte?

Många undrar ifall man ska välja svensktillverkat när det kommer till kablage, eller om man ska leta sig utanför Sverige för att köpa kablage. Blir priset billigare? Kanske, men hur skiljer sig kvalitén egentligen och villkoren för dem som tillverkar? Vi försöker reda ut vad som är bäst i detta inlägget.

Fördelen med kablage tillverkade i Sverige

Fördelen med att välja kablage som tillverkas i Sverige är snabba leveranstider, hög kvalité och möjlighet till en nära kontakt med tillverkaren. Man ska också se till att tillverkaren har sina certifikat på plats. Certifiering kvalitetssäkrar produkterna.

Kablar utanför Sverige

Att köpa kablar utanför Sverige behöver inte vara en nackdel. Vid stora kvantiteter kan priset skilja sig till de billigare. Det är viktigt att man kollar upp tillverkaren innan och att man skriver avtal att den beställda mängden kan levereras i tid. Det är också viktigt att se till att man undviker extra leveranskostnader samt tullavgifter beroende på vart i världen du beställer.

Tips på svensktillverkade kablage och kablar

Jag har varit i kontakt med ett företag som specialiserar sig på kablage & kabelstammar tillverkade i Sverige. All deras produktion sker i Sverige vilket enligt dem garanterar tillgänglighet, flexibilitet och i slutändan kablage av högsta kvalitet. Dom erbjuder även kund anpassade kablage utifrån beställarens önskemål.

Den kabeltillverkaren jag vill tipsa om är IMAK AB – Svensktillverkade kablar & kablage

Välj svenska kablar och kablage

I slutändan så är det upp till var och en att bestämma vart ifrån man köper sina kablar. Men mitt tips är ändå att välja svensktillverkat. Det gynnar jobben här i Sverige och burkar oftast hålla en högre kvalité och standard.

Hör av er om ni har tips på andra kabeltillverkare i och utanför Sverige. Tack!

Kommentarer är stängda.