Karmventil för bättre ventilation

Att ordna rätt ventilering i ett hem är inte alltid det enklaste. Det krävs mycket planering och inte minst materialkännedom. Framförallt om man ska renovera ett hus eller en fastighet från grunden kan det ibland vara svårt att veta precis vad man ska göra för att allt ska blir bra och fungera perfekt. Men det finns faktiskt en genväg, om man vill ha någon form av ventilation utan att för den skull behöva borra ett hål i väggen så är det faktiskt möjligt att få en bättre ventilation genom att helt enkelt se till att installera en karmventil vid ett fönster. Eller varför inte vid alla?

Vad är en karmventil?

De flesta har nog sett en karmventil trots att de kanske inte vet exakt vad det är när de se det skrivet. Karmventiler var vanliga i gamla byggnader, framförallt i de hus som byggdes inom ramen för miljonprogrammet i Stockholm, och består i all enkelhet av en avlång ventil som vanligen installeras på fönsterkarmens nederkant. Fördelen med en karmventil är inte bara att den erbjuder en ventilation som är bra för fönsterkarmen, om den är gjord i trä, men att den också erbjuder ventilation till bostaden. En karmventil är dessutom enkel att installera vid byten till nya fönster. Om du till exempel har gamla träfönster i din bostad så är det dessutom otroligt fördelaktigt att byta till fönster som inte kräver något underhåll i samband med installation av en karmventil.

Var köper jag dem?

En karmventil skaffar du enklast genom att beställa dem på nätet. Gå in sök efter en försäljare av ventiler eller sök direkt på Nacka Byggnadsvård så hittar du flertal reservdelar till gamla hus, du kommer garanterat att hitta några som uppfyller just dina behov. Installera i en funktionell och flexibel karmventil som erbjuder ditt hem effektiv ventilering på dina villkor.

Om publicisten


Kommentera