Köp en julgransfot i gjutjärn

Gjutjärn är ett av de bästa materialen som finns. Det finns få andra material som är lika hållbara och som ser lika snygga ut. Det har funnits i århundraden och verkar aldrig gå ur tiden, tvärtom är det idag antagligen mer populärt än någonsin. När det gäller julgransfötter så är det förmodligen det perfekta materialet, eftersom granen alltid kommer stå stadigt. Julen är dessutom en högtid då det lite gammalmodiga och rustika passar extra bra.

 

Vad kostar en julgransfot i gjutjärn?

En snygg julgransfot i gjutjärn går att hitta för runt 500 kronor i många butiker. Eftersom det är ett mycket tungt material kan det ofta tillkomma lite extra kostnader för frakt om man beställer online. Har man möjlighet till bil så är det bästa antagligen att göra lite efterforskningar om vilken modell man vill ha på nätet, och sedan ge sig av till närmsta butik för att köpa.

 

 Här hittar du produkten!

 

Att tänka på när man köper en fot till granen

Något som är viktigt att tänka på är hur mycket vatten man kan ha i julgransfoten. Gillar man att köpa stora julgranar så är gjutjärn så klart ett idealiskt material, eftersom det lätt bär upp tunga föremål, men man får inte glömma att en stor gran också kräver mer vatten. Kontrollera så att foten du köper går att fylla med tillräckliga mängder vatten så slipper du springa och fylla på flera gånger om dagen. Det är också viktigt att kolla hur många skruvar som följer med foten och hur stabila dessa är. En fot med många skruvar kräver ofta mer pillande än en fot med färre, å andra sidan är det skruvarna som gör att granen står stilla en längre tid i rätt vinkel.

Fler produkter i smide och gjutjärn finner du här direkt hos Nacka Byggnadsvård. De har flertal reservdelar till gamla hus de både köper och säljer.

Om publicisten


Kommentera