Nattlampor – En god vän när det är som mörkast

Många av oss tycker att det är lite läskigt när det är mörkt. Nästan alla kommer väl ihåg hur det var när man var liten och skulle sova ensam i sitt rum. Det var lätt att fantisera om både tomtar och troll i garderoben, eller det klassiska, i garderoben… Som förälder vill man gärna att barnet ska sova lugnt i sin egen säng på nätterna, istället för att komma till mammas eller pappas sovrum. Ett jättebra sätt att få barnet att känna sig tryggt på nätterna är att använda sig av nattlampor.

Att ha en eller flera nattlampor i barnets rum kan också hjälpa dig som förälder när du ska titta till barnet efter sänggåendet. Då räcker det med att glänta lite på dörren för att se om ditt barn sover, har täcket på sig och att allt är som det ska. De flesta nattlampor ger ett svagt ljus, är rogivande och finns i alla former man kan önska sig.

Mycket att välja emellan
Tidigare fanns i princip enbart ganska enkla nattlampor som helt enkelt sattes i närmsta vägguttag, ofta hade de en orange ton. Nuförtiden finns ett betydligt bredare sortiment att välja mellan på marknaden. Den gamla klassiska modellen många föräldrar minns från sin egen barndom är förstås fortfarande ett alternativ. Man kan till exempel välja en modell som är rörelsekänslig, något som passar bra om barnet kanske måste gå till toaletten.

För de lite äldre barnen
Om barnet är lite äldre och vill kunna tända och släcka sin nattlampa själva, finns bra modeller som står bredvid sängen och är utrustade med stora knappar för av/på-stängning. Om man vill ha extra mysigt finns även lampor som skapar ett mönster i taket eller på väggen.

Den allra vanligaste typen av nattlampor idag är de som går på batteri. Här finns väldigt många varianter, man kan köpa små figurer att ställa bredvid sängen eller mjukisdjur som barnet kan ha med sig i sängen.

Om publicisten


Kommentera