Lätt och smidigt med e-faktura

Att ordna med e-faktura är någonting som sparar dig både mycket pengar och tid. Här kommer en liten punklista över fördelarna med att byta till e-faktura, både för dig som företag, och för dig som mottagare av fakturor.
1. Som avsändare av fakturor är det oftast ett enormt arbete att skriva ut dessa på papper. Men faktum är att det inte bara handlar om tidsåtgången. Papper är också en kostnad.
2. Med mindre papper som skickas för att någon vecka senare slängas, slår man ett slag för miljön.
3. Att skicka brev innebär inte minst en kostnad i form av frimärken som måste köpas. Inte bara är det dyrt utan det är också oerhört krångligt att fixa med dessa.
4. Genom att som avsändare använda dig av e-faktura kan du vara säker på att fakturan kommer fram fort, och det ökar i sin tur chansen för att den kommer att betalas snabbare. Och ju snabbare du får in pengar på ditt konto, desto mer ökar likviditeten i ditt bolag. Bra, helt enkelt!
5. Som mottagare av e-fakturor har du också en stor fördel i att du får din faktura snabbt, och framförallt slipper oroa dig för att tappa bort den och få en betalningsanmärkning.
6. Om du upptäcker ett fel i fakturan är det något som är enkelt att ändra.
Det finns alltså många goda anledningar, både kostnads- och tidsbesparande sådana, för att byta dina snigelpostsfakturor till sådana som skickas via mejl, så kallade e-fakturor. Om du är intresserad av att veta mer om hur det rent praktiskt går till så finns det många företag som kommer vara villiga att hjälpa dig med detta! Så uppgradera er till e-fakuturor istället för pappersfakturor och lycka till med allt som har med ditt företag att göra, och känn dig säker på att e-fakturor kommer göra dina betalningar betydligt mer effektiva.

Om publicisten


Kommentera