Varför har man passerkort?

Varför har man passerkort?

De flesta större företag använder sig av passerkort av olika slag, och det finns många anledningar därtill. Här kommer några.
1. Säkerhet
Säkerhet är naturligtvis viktig och det avser både din egen och dina kunders säkerhet. Inom ramen för ditt företag så finns det med största sannolikhet en enorm mängd information som både kan skada dig och dina kunder. Inte minst kundlistor och annat är av stort intresse för de flesta andra av dina konkurrenter. Men dina befintliga kunder delar antagligen också information till dig som de är noga med att inte får komma ut. Om så inträffar, kommer det med stor sannolikhet skada er relation.
2. Ovälkomna besökare
Men det är inte bara företagsspionage som ett passerkort kan förhindra. Världen är också full av vanliga nyfikna människor som bara vill ”ta sig en titt”. Dessa kan vara väldigt störande, och inte minst är det vanligt att en del av dem kommer tillbaka för att ta sig en kopp kaffe om de inte blivit avvisade den första gången. Dessa utgör naturligtvis ingen direkt fara, men de kan vara minst lika störande som vilket högt oljud som helst.
3. Snabb identifiering
Med ett passerkort, ingår oftast också en bild och ett utskrivet namn, vilket också kan användas för att snabbt identifiera medarbetarnas namn på ett stort företag. På så sätt kan det vara en del i att undvika pinsamma och jobbiga situationer.
Det finns alltså sammantaget många anledningar till att skaffa passerkort på ett företag. Inte minst kan det vara bra eftersom det verkligen kan bidra till att säkerheten höjs, och därmed risken för att värdefull information kommer i fel händer. Att ordna med ett passerkort och att utöka säkerheten är idag dessutom lätt, och kostnaden är ingenting mot den som kan komma om någonting allvarligt händer, till exempel om information blir stulen.
Lycka till med passerkort som företagstjänst på ditt företag, säkerheten kommer att öka dramatiskt utan att man tänker på det.