Solglasögonsrapport – Ray-Ban® Dominerar den Globala Marknaden

Solglasögonsrapport – Ray-Ban® Dominerar den Globala Marknaden

Enligt undersökningar som gjorts, baserat på 3 års data från SmartBuyGlasses, så var Ray-Ban® det mest eftersträvade varumärket över hela världen när det gäller solglasögon. Det förekommer dock stora skillnader när det gäller vilken modell som föredras beroende på vilket land det rör sig om.

 
STOCKHOLM, 21.05.2014 – Om man tittar på de bästsäljande solglasögonen i juli de senaste 3 åren så var Ray-Ban® det mest eftertraktade varumärket i nästa alla länder enligt undersökningarna. Det är endast populariteten bland de olika modellerna som skiljer sig åt enligt resultaten från den senaste rapporten från SmartBuyGlasses.

Japanska konsumenter visar upp intressanta vanor, som att deras val av Ray-Ban® bågar mer utgår ifrån hur praktiska modellerna är. År 2013 var fyra utav fem toppmodeller på den Japanska marknaden Ray-Ban® RB4105 Folding Wayfarer® solglasögon, medan dessa modeller inte ens fanns med på listan över bästsäljande solglasögon i andra länder. Storbritannien, Nederländerna och Schweiz verkar föredra Ray-Ban® RB4165 Justin™ modellen i svart, medan Australien, Sverige och Danmark föredrar solglasögonen Ray-Ban® RB2140 Original Wayfarer®. Den svarta Ray-Ban® RB2132 New Wayfarer® och Ray-Ban® RB3016 Clubmaster® var de solglasögon som sålde bäst i Tyskland och Kanada. Vidare så har Tyska konsumenter en tendens att välja Ray-Ban® Active™ solglasögon, som inte är speciellt populära i andra länder.

Att varumärket Ray-Ban® förekommer i listan över de 10 bästsäljande produkterna år 2013 är uppenbart. Ray-Ban® solglasögon utgör mellan 70-100% av listan i majoriteten av alla länder som analyserats. De enda länderna som avviker från mönstret är Frankrike och USA där Ray-Ban® modeller svarar för ungefär 10% av bästsäljarlistan.

Om SmartBuyGlasses

SmartBuyGlasses är en del utav SmartBuyGlasses Optical Group, som ägs utav Motion Global Limited. Som en ledande återförsäljare av designerglasögon på Internet, med verksamheter i flera olika länder över hela världen, är SmartBuyGlasses det enda stopp som behövs för alla moderiktiga behov när det gäller glasögon och solglasögon av hög kvalitet.

Kontakt:

Johan

marketing@smartbuyglasses.se